Trainingsaanbod digitale geletterdheid

Stichting FutureNL geeft trainingen aan leerkrachten en schooldirecties ten aanzien van het integreren van digitale geletterdheid in de klas en in het schoolbeleid. Deelname is kosteloos. Tevens ontvang je een certificaat met het aantal uren dat je hebt deelgenomen. Met behulp van het certificaat kan je als leerkracht (mits je al geregistreerd bent in het vrijwillige lerarenregister) jouw deelname aan het traject in je registerdossier op laten nemen.

De stichting biedt twee opties aan:

Icon_FutureNLEen kennismakingsworkshop waarin je kennis maakt met digitale geletterdheid. De focus ligt op computational thinking en ervaring opdoen met (gratis) lesmateriaal. Tijdens de kennismakingsworkshop van 3 uur ontdek je de urgentie van digitale vaardigheden, krijg je een korte introductie in kernbegrippen digitale geletterdheid en de leerlijn en ga je zelf aan de slag met gratis lesmateriaal! Ook kun je ervaringen, behoeftes en wensen delen met andere leerkrachten.

Icon_FutureNLEen professionaliseringstraject van 4 sessies inclusief training met nieuwe technologie, het ontwikkelen van een visie op digitale geletterdheid op school en tips voor (gratis) lesmateriaal.

Wanneer?
Icon_FutureNLHet professionaliseringstraject van vier dagdelen op woensdagmiddagen 12 september, 3 oktober, 31 oktober en 21 november 2018 (tijden 15:00-17:00) in regio Utrecht.
Icon_FutureNLDe kennismakingsworkshop op woensdag 16 januari 2019 van 15:00-17:00 in Den Haag.
Icon_FutureNLDe kennismakingsworkshop op woensdag 16 januari 2019 van 15:00-17:00 in Zwolle.
Icon_FutureNLDe kennismakingsworkshop op woensdag 16 januari 2019 van 15:00-17:00 in Rotterdam.
Icon_FutureNLKun je hier niet bij zijn? Vraag een kosteloos een traject aan voor jouw eigen school of stichting! mail naar info@futurenl.org


Inhoud professionaliseringstraject
De training bestaat uit 4 inhoudelijke sessies. In de sessies bouw je het nodige zelfvertrouwen op om aan de slag te gaan met Computational Thinking in de klas. In de sessies zal je zelf ervaring opdoen met nieuwe technologie en samenwerken met anderen om een eigen visie te vormen op het gebruik van computers op jouw school.
In de 4 sessies werken we toe naar wat jij jouw leerlingen wilt leren en hoe je dat kunt bereiken met wat er op school beschikbaar is. Dit doen we aan de hand van verschillende kernbegrippen van Computational Thinking. In deze sessies werk je stap voor stap toe naar het ontwikkelen van een visie op digitale geletterdheid die een start of juist een verdieping kan zijn van een leerlijn digitale geletterdheid op jouw school.

2016-11-21-TWSU-lego-challenge
Opbouw bijeenkomsten
1.Inspireren en analyseren
Inspirerende presentaties waarin je in vogelvlucht langs de nieuwste trends geleid wordt en waarin deze worden uitgelegd aan de hand van een aantal van de kernbegrippen van Computational Thinking.
2. Doen
Na de analyse gaan we in op de vraag wat de mogelijkheden zijn voor jouw klas. In elke sessie zal je tijd krijgen om vertrouwd te raken met materiaal dat jij (kosteloos) de volgende dag in de klas kan inzetten. Je werkt een les uit die je na afloop gaat geven in jouw klas. Bij de vierde bijeenkomst wordt jouw directeur uitgenodigd om samen met jou een start te maken
aan een visiestuk over het gebruik van ICT op jouw school.
3. Uitwisselen
We sluiten af met een uitwisseling van de ideeën en lessen die zijn ontwikkeld tijdens de sessie. Wat is er nodig, mist er nog iets? Wie heeft er nog tips en hoe zorg je ervoor dat ook andere leerkrachten profiteren van wat er ontwikkeld is? Het online platform van Stichting FutureNL op LessonUp zal centraal staan in de concretisering van de lessen, het delen van
de lessen en het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal.