GRATIS KENNISMAKINGSTRAININGEN EN PROFESSIONALISERINGSTRAJECTEN

Leer les geven in digitale vaardigheden en ethiek

Tijdens een training digitale geletterdheid en ethiek krijg je een introductie over deze onderwerpen en leer je meteen hoe je dit in jouw eigen klas kunt toepassen. De training is online te volgen of op locatie. Kosteloos. Met ervaren trainers. Klik op de onderstaande buttons en meld je aan!

⚠ Voorwaarde: aan te vragen bij een groep van minimaal 12 leerkrachten of docenten.

KENNISMAKINGSTRAINING

Online training

👤 Primair onderwijs en voortgezet onderwijs

📚 Een introductie over digitale geletterdheid en ethiek en aan de slag met een Digi-doener les. 

💰 Kosten = gratis

⌚️ Duur = 1 uur

KENNISMAKINGSTRAINING

Training op locatie

👤 Primair onderwijs, voortgezet onderwijs en pabo

📚 Een introductie over digitale geletterdheid en ethiek, aan de slag met een Digi-doener én met ander materiaal.

💰 Kosten = gratis

⌚️ Duur = 2 uur

PROFESSIONALISERINGSTRAJECT

Traject op locatie

👤 Primair onderwijs

📚 Dieper in gaan op digitale geletterdheid en de toepassing binnen jouw school.

💰 Kosten = gratis

⌚️ 4 trainingen van elk 2 uur

De makkelijkste manier om aan de slag te gaan met digitale geletterdheid!

  • Het is en blijft kosteloos: Stichting FutureNL ontvangt donaties en subsidies, waardoor al het aanbod gratis is, en blijft, voor scholen en leerkrachten/docenten.
  • Schat aan lesmateriaal: Op ons platform hebben wij al het kwalitatief goede en gratis online lesmateriaal over digitale geletterdheid verzameld. Kant-en-klaar met slides, werkblad en docentenhandleiding.
  • Professionaliseringstraject: Naast de workshop van 2 uur, is het ook mogelijk om een professionaliseringstraject aan te vragen. Dit zijn 4 workshops van elk 2 uur, waarin dieper wordt ingegaan op digitale geletterdheid en de toepassing binnen jouw school.
  • Ervaren trainers. Onze trainers hebben jarenlange ervaring in het onderwijs of in de ICT. Zij kunnen jou helpen met vragen over hoe je digitale geletterdheid toepast in jouw school.
  • Meer info? Mail naar info@futurenl.org

Veelgestelde vragen

De training kan worden aangevraagd door mensen werkzaam in het PO, onderbouw VO en PABO.

Ja, de training is en blijft gratis.

We hebben vier verschillende trainingen: een kennismakingstraining digitale geletterdheid voor PO leerkrachten/ICT-coordinatoren, één voor onderbouw VO docenten en één voor PABO-docenten. Daarnaast bieden we een professionaliseringstraject digitale geletterdheid aan voor PO leerkrachten.

Ja, dat kan. Als de school al werkt met bepaalde materialen, zoals de Beebot of de micro:bit, kunnen we daar extra aandacht aan besteden. Geef het aan bij je aanmelding, dan houden we hier rekening mee.

Onze workshops zijn bedoeld voor leerkrachten, ICT-coordinatoren of docenten met beginnersniveau op het gebied van digitale geletterdheid. Je hoeft zeker nog geen ster te zijn om mee te doen! Tijdens de workshop ga je samen aan de slag en leer je van elkaar.

Nadat je via het formulier op onze website een training hebt aangevraagd, wordt contact met je opgenomen door ons via de mail. Wij koppelen je vervolgens met één van onze trainers, die bij jullie de training kan komen verzorgen.

We gaan samen aan de slag met lesmateriaal van het FutureNL kanaal op LessonUp. Dat is een verzameling van al het goede, gratis, online lesmateriaal over digitale geletterdheid. Dit is gekoppeld aan de leerlijnen digitale geletterdheid die FutureNL heeft ontwikkeld met TU Delft en O2G2, op basis van de leerplankaders van SLO. Verder krijg je de kans om bepaalde materialen uit te proberen, zoals de Digi-Klooikoffer, micro:bit, Ozobot, Bluebot/Beebot, Robo Wunderkind, Bloxels, Makey Makey, Dash, mBot en Codey Rocky. Zo kun je goed bepalen wat waardevol zou zijn voor jouw school en waar je zelf verder mee aan de slag wil.

Jazeker, al het lesmateriaal wat gebruikt wordt, is gratis beschikbaar. Je hoeft hiervoor ook geen account aan te maken.