PABO's

Voor je het weet is het 2021. Alle kinderen digitaal vaardig begint natuurlijk bij de Pabo’s. Immers, achter elke vaardige student staat een kundige docent. Daarom werken we graag en veel met Pabo’s samen.

Dit is waarom
Hoe gebruik je social media en wat gebeurt er met je gegevens? Hoe ‘denkt’ een computer? Wat is een algoritme? En voegt een les binair tellen echt wat toe? Welke digitale mogelijkheden zijn er allemaal? Allemaal vragen die je als Pabo-student zou moeten kunnen beantwoorden. Vinden wij. En we merken dat steeds meer Pabo’s dit ook vinden.

Dit hebben we je allemaal te bieden!
We hebben namelijk een offer you can’t refuse:
Icon_FutureNLEen complete website met up-to-date gratis lesmateriaal en duidelijke leerlijnen
Icon_FutureNLGratis workshops en teamtrainingen ‘digitale geletterdheid’ voor Pabo-docenten
Icon_FutureNLErg leuke netwerkbijeenkomsten.
We werken namelijk onder andere samen met SLO, Kennisnet, Curriculum.nu en LessonUp
Icon_FutureNLDeelname aan events
Icon_FutureNLMaandelijkse co-creatie strategische sessies om je visie scherp te krijgen
Icon_FutureNLMogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de mediatheek in de vorm van bijvoorbeeld digi-klooikoffers of bee-bots

Meedenken of meedoen?
Stuur een mailtje aan info@futurenl.org Dan nemen we contact met je op om te kijken hoe we elkaar sterker kunnen maken.

Dit doen we al
We werken al samen met verschillende Pabo’s in Nederland.Arla Bultink, 3e jaars pabo-student Haagse Hogeschool
“Op de Haagse Hogeschool heb ik de minor ‘digitale geletterdheid’ gevolgd. De minor heeft mijn ogen geopend hoe ik digitale middelen kan verwerken in de saaie methode lessen.
Ik loop stage in groep 7 en ik werk vaak met het kanaal van FutureNL in ‘LessonUp’. De leerlingen weten precies wanneer zij de tablets moeten pakken en zijn teleurgesteld als ik ‘LessonUp’ niet gebruik.
Wat ik leuk vind aan ‘LessonUp’ is het interactief les geven. De leerlingen zijn betrokken en elk kind geeft input in de les door de mogelijkheden van ‘LessonUp’. Het activeren van de voorkennis doe ik door middel van een woordweb. Hierbij komen alle leerlingen aan de beurt en doen zij ook allemaal mee, ook de verlegen kinderen.”