Expeditie micro:bit Rotterdam

Groot nieuws! Robeco maakt het mogelijk om aan ALLE BASISSCHOLEN in Rotterdam 20 Digi-Klooikoffers te doneren!

Robeco is een vermogensbeheerder die zich tot doel gesteld heeft digitale vaardigheden onder kids in haar thuisbasis Rotterdam een steuntje in de rug te geven. FutureNL heeft het doel alle kids in Nederland digitaal vaardig te maken. De IT Campus Rotterdam is ook betrokken bij dit project: zij dragen bij aan de digitale skills die nodig zijn voor de arbeidsmarkt van vandaag én morgen. Samen trekken Robeco, FutureNL en IT Campus op in deze Expeditie Micro:Bit Rotterdam.

Tijdens de Expeditie micro:bit gaan groepen 7/8 aan de slag met de Digi-Klooikoffer, waar een micro:bit in zit. Dat is een klein apparaatje met sensoren, lampjes en knopjes, dat je kunt programmeren met een computer. Ideaal voor het lesgeven in digitale geletterdheid en wetenschap en techniek.

Doe jij mee?
Je kunt je als basisschool opgeven als je in de gemeente Rotterdam gevestigd bent. Speciaal onderwijs scholen mogen ook meedoen.

Je krijgt de Digi-Klooikoffers geleverd in de maand nadat je je hebt aangemeld. Dus, als je je aanmeldt voor 1 december, krijg je de koffers in december. Als je je aanmeldt voor 1 januari, krijg je de koffers in januari. Als je je aanmeldt voor 1 februari, krijg je de koffers in februari. En, je raadt het al, als je je aanmeldt voor 1 maart, krijg je de koffers in maart.

LET OP: sluitingsdatum van de aanmelding is 1 maart 2019!

Gastles
In de Digi-Klooikoffer zit nieuw lesmateriaal voor de micro:bit. Deze lessen kunnen door de leerkracht zelf worden gegeven, maar je kan ook een gastles aanvragen. Dat geef je aan op het inschrijvingsformulier. In dat geval komt een medewerker van Robeco de eerste les geven. Je wordt gekoppeld aan een medewerker van Robeco en spreekt samen met hem/haar de datum van de gastles af. Daarvoor wordt het e-mailadres en eventueel het telefoonnummer gebruikt dat je opgeeft op het inschrijvingsformulier.

Voorwaarden
Gratis materiaal en ook nog een gratis gastles als je dat wil: dat klinkt toch bijna te mooi om waar te zijn? Waar zit de adder onder het gras?!

Er is geen adder, maar er zijn wel voorwaarden verbonden aan deelname. Als je je opgeeft, moet je bereid zijn om meer digitale geletterdheid in je school te brengen.

– Je bent een basis- of speciaal onderwijsschool in de gemeente Rotterdam.
– Je laat de Digi-Klooikoffers niet in de kast staan, maar je gebruikt ze!
– Je abonneert je op de Digi-doener: een wekelijkse gratis les vol digitale doe-dingen
– Je gebruikt ons (kosteloze) lesmateriaal op het LessonUp platform
– Heb je hulp nodig? Dan volg je een workshop bij ons over hoe je digitale geletterdheid kan inzetten in jouw klas. Dit is gratis.

Laten we samen optrekken om alle kinderen in Nederland digitaal vaardig te maken!