Ga naar de inhoud

SAMEN. Stichting FutureNL en Young Crowds.

Per heden gaat Young Crowds op in Stichting FutureNL. We gaan verder onder de naam FutureNL. 

Deze nieuwe koers is ingezet door actuele ontwikkelingen in de samenleving, met name door de digitalisering is de maatschappij volop in transitie. Deze transitie is vanzelfsprekend ook gaande in het onderwijs. Digitale geletterdheid, maar ook het ontwikkelen van een moreel kader, burgerschap en nieuwe participatieve vaardigheden, zijn cruciaal voor alle kinderen om zich optimaal te ontwikkelen. 

Stichting FutureNL heeft zich bewezen als pionier en aanjager, met de missie om bewustzijn over het belang van digitale geletterdheid te vergroten. We bereiken 70% van alle basisscholen, 40% van alle middelbare scholen en 88% van alle pabo’s met onze activiteiten, waarin digitale vaardigheden en burgerschapsonderwijs centraal staan.

Met de versterking van Young Crowds kan FutureNL nog een stevigere onafhankelijke rol spelen in de transitie in het onderwijs. Dit doen we door het aanpakken van onderwijsvraagstukken, het aanjagen en verankeren van jeugdparticipatie en het ontwikkelen van inhoudelijk materiaal. De digitale agenda De Dag Vandaag slaat een brug tussen de al bestaande activiteiten van FutureNL en het in praktijk brengen van kindparticipatie. Het online platform zal een prominente plek krijgen in de activiteiten van FutureNL.

“We zijn ontzettend blij met Young Crowds. Het biedt de kans om toekomstgericht voort te bouwen en met onze diverse community van partners en experts bij te dragen aan een passende aansluiting van de onderwijspraktijk op de veranderende samenleving.”
Steven Schuurman
Voorzitter bestuur FutureNL
“Missing Chapter Foundation heeft de afgelopen twaalf jaar jeugdparticipatie in Nederland aangejaagd, mede via dochteronderneming Young Crowds en haar online platform De Dag Vandaag. Nu is het tijd voor een volgende fase en ik ben blij met de goede plek voor Young Crowds. Dit is voor beide organisaties een stap voorwaarts.”
Laurentien van Oranje
Directeur Missing Chapter Foundation

Denk, durf en doe mee! We werken graag samen met mensen en organisaties die ook bijdragen aan een passende aansluiting van de onderwijspraktijk op de veranderende samenleving. 

Meer weten? Lees het FutureNL jaarplan 2022.

Neem contact met ons op hallo@futurenl.org