Meteen naar de inhoud

Lancering LOB lespakket Tekkiewijzer

Amsterdam, 16 november 2020

Vandaag lanceert FutureNL het gratis nieuwe lespakket loopbaanoriëntatie TekkieWijzer in samenwerking met TekkieWorden. Het lespakket is te vinden op www.futurenl.org/tekkiewijzer.
TekkieWijzer laat jongeren, in jaar 2 van het vmbo en 3 havo en vwo, nu al kennismaken met de wereld van tech zodat ze straks een autonome keuze voor hun toekomst kunnen maken. Al meer dan 110 scholen hebben zich aangemeld voor het nieuwe lespakket.
Lancering op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer in Amsterdam
Vandaag hebben de leerlingen van de 3 vmbo klas van decaan Jolijn Verwest op de Open Scholengemeenschap in Bijlmer voor het eerst kennis gemaakt met het lessenpakket. Tijdens de lancering maakte de jongeren interactief kennis met de nieuwste tech-profielen, tech-banen en -opleidingen.

Waarom is TekkieWijzer zo belangrijk?
Voor veel mensen is de wereld van technologie maar vaag en onbereikbaar. Terwijl er in de toekomst steeds meer mensen nodig zijn voor tech-banen, in elke sector van de arbeidsmarkt! De wereld verandert razendsnel door toenemende digitalisering. Met behulp van de TekkieWijzer komen ze erachter welk tech-profiel bij ze past en welke kansen dit allemaal biedt.

Voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met Ronilla Snellen: +31 6 53 44 98 45, info@ronillasnellen.nl of ga naar www.futurenl.org