Ga naar de inhoud

6 Amsterdamse scholen in wijken met achterstand krijgen digi-les

6 Amsterdamse scholen in wijken met achterstand krijgen digi-les

6 scholen in Amsterdamse wijken met sociaaleconomische achterstand krijgen in november les in digitale vaardigheden van gastdocenten uit het bedrijfsleven. Kinderen in groep 5/6 leren hoe leuk het is om in plaats van te consumeren juist zelf iets te programmeren!

FutureNL & JINC
Non-profitorganisaties FutureNL en JINC hebben hiervoor de handen ineengeslagen. FutureNL brengt digitale vaardigheden écht in de klas. Want wat leerlingen later ook willen worden, ze moeten digitaal vaardig zijn. JINC zet zich in voor kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand. Zij krijgen later vaak te maken met kansenongelijkheid en kunnen ook op digitaal gebied een extra steuntje in de rug goed gebruiken.

Gastdocenten uit bedrijfsleven
2 van de 4 lessen worden gegeven door ICT-specialisten van bedrijven als IBM, KPMG en Computer Futures. Zij willen hun kennis graag overdragen en kinderen enthousiast maken voor hun werk. In de ICT-sector bestaat immers een groot tekort aan werknemers. Dus: we bereiden kinderen voor op een goede toekomst en pakken tegelijkertijd de mismatch op de arbeidsmarkt aan.

Voor de redactie
Meer weten? Neem contact op met Ronilla Snellen, co-founder FutureNL, 06 53 44 98 45, of Marieke Kremer van JINC, 06 41 41 08 40.