Ga naar de inhoud

Leerlingen bouwen met Minecraft aan Amsterdam Zuid Oost– PERSBERICHT –
Amsterdam 24 mei 2018

Leerlingen bouwen eigen Minecraft-buurt voor Amsterdam Zuidoost
Minecraft-evenement in de Johan Cruijff ArenA
Op zaterdagochtend 23 juni organiseren Stichting FutureNL en de Johan Cruijff ArenA een Minecraft-evenement voor basisschoolleerlingen tijdens de eerste editie van WeMakeThe.City. Vijfhonderd kinderen uit groep 6, 7 en 8 mogen hun creativiteit loslaten op de toekomst van het stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Vinchenzo en Keizer zullen tijdens deze bijzondere bijeenkomst een spetterend optreden geven. Ronilla Snellen, Founder FutureNL en Henk van Raan, CIO van de Johan Cruijff ArenA overhandigen na afloop de ontwerpen samen met de kids aan een bestuurder van de gemeente Amsterdam. Dit evenement is onderdeel van het vijfdaagse stadsfestival WeMakeThe.City, dat plaatsvindt van 20 tot en met 24 juni.

Toekomst van Amsterdam Zuidoost
Het populaire computerspel Minecraft vormt het decor voor een innovatieve brainstormsessie met vijfhonderd basisschoolleerlingen (8-12 jaar oud) uit Amsterdam Zuidoost. Op zaterdagochtend 23 juni verzamelen leerlingen van dertig basisscholen uit de wijk rond de middenstip in de Johan Cruijff ArenA. Samen bouwen zij mee aan de toekomst van de stad. Hoe geven zij vorm aan het Hoekenrodeplein bij station Bijlmer-ArenA? Na afloop overhandigen de leerlingen hun beste stadsplannen aan een bestuurder van de gemeente Amsterdam. Stichting FutureNL, de Johan Cruijff ArenA en Stadsdeel Zuidoost willen op deze manier de jonge bewoners van Zuidoost bij hun buurt betrekken zodat ze deze leuker en mooier kunnen maken.

Participatie en educatie
Het Minecraft-event laat kinderen niet alleen meebouwen aan hun eigen buurt en nadenken over wat zij belangrijk vinden, het event is ook een vorm van educatie. Want door spelenderwijs te programmeren doe je vaardigheden op die later van pas komen. Basisscholen van Amsterdam krijgen door deelname aan dit event uitleg en de kans om zelf structureel in de klas aan de slag te gaan met digitale vaardigheden. De initiatiefnemers FutureNL en de Johan Cruijff ArenA willen zo samen met de sponsors – Microsoft, gemeente Amsterdam, Geodan, StartupAmsterdam, KPN, Nuon, Huawei, Ballast Nedam, True en ICP en Accenture – bijdragen aan een eerlijker Amsterdam.

WeMakeThe.City
WeMakeThe.City, het festival dat steden beter maakt, vindt eind juni voor het eerst plaats in Amsterdam en de metropoolregio. Van 20 tot en met 24 juni gaan honderden sprekers met deelnemers in gesprek over de belangrijkste stedelijke vraagstukken over klimaat, veiligheid, betaalbaar wonen, toerisme en gezondheid. Ga het hele weekend lang op visite bij broedplaatsen, maakplaatsen, groene daken, stadsbrouwerijen, moestuinen en 3D-printers. Ga op zoek naar de dieren en planten van de stad, op expedities langs straatkunst, zwerf over de wallen en bezoek een modeshow op het Bos en Lommerplein. Ervaar de stad als levend laboratorium. Doe je mee?

[gap height=”15px”]

Ronilla Snellen van FutureNL, info@ronillasnellen.nl 06-53449845

Karen Nitschke van Johan Cruijff ArenA, K.Nitschke@johancruijffarena.nl 020-3111348/06-22719442

Voor meer informatie over persactiviteiten op 23 juni kunt u contact opnemen met Marieke Nederhorst van I Care Producties, marieke@icp.nl 06-16114639