Ga naar de inhoud

Expeditie micro:bit + licht en geluid = Code Music!


[col span=”1/1″]

[testimonial image=”https://futurenl.org/wp-content/uploads/2017/02/Icon_FutureNL-1.png” name=”” company=”Stichting FutureNL”]

[/testimonial]

[/col]

Expeditie micro:bit + licht en geluid = Code Music!
Met expeditie micro:bit heb je geleerd hoe programmeren werkt. Daar kunnen scholen nu een flinke dosis creativiteit, licht en muziek aan toevoegen met het nieuwe lesmateriaal Code Music! Met dit muzikale broertje van de micro:bit kunnen leerlingen als een echte dj geluid en licht programmeren met behulp van neopixels.

Ehm, wat zijn neopixels?!
Neopixels zijn ronde schijfjes met kleine LED-lampjes erin. Voor Code Music gebruiken we neopixels met 12 lampjes die je met de micro:bit kunt aansturen zonder dat daarvoor een extra batterij nodig is. Je kunt ieder lampje apart programmeren: je kiest zelf hoe vaak en hoe lang een lampje brandt en welke kleur het moet hebben.

Kijk:

Lesmateriaal
Code Music bestaat uit 5 uitdagende lessen, een projectboek voor de leerlingen, een ondersteunende digiboard-les en een handig lesplan voor leraren. Daarnaast heb je een computer met internetverbinding nodig, een digi-klooikoffer met micro:bit (voorkeur 1 per 2 leerlingen) en een een neopixel. Al het lesmateriaal van Code Musics is as usual weer gratis beschikbaar op LessonUp.

De eerste tien leerkrachten die zich aanmelden voor een workshop ‘Digitale geletterdheid in de klas’ door een e-mail te sturen aan info@futurenl.org krijgen 15 neopixels cadeau ter waarde van 158 euro!.

Made in Breda
Code Music is ontstaan en made in Breda. Daar gaan scholen met Code Music aan een heuse challenge meedoen. De top 3 van scholen die muziek, licht en performance het meest creatief met elkaar combineren, winnen de challenge. Zij krijgen op de 538 Koningsdag als echte VIP’s een meet en greet met een wereldberoemde DJ!

Maak je er net als Breda ook een feestje van? Veel plezier!