Ga naar de inhoud

Leren coderen bij de provider van je ouders?!

[share title=”Deel deze blog:”]

[gap height=”15px”]

[col span=”1/1″]
[testimonial image=”https://futurenl.org/wp-content/uploads/2017/02/Icon_FutureNL-1.png” name=”” company=”Stichting FutureNL”]
[/testimonial]
[/col]

Leren coderen bij de provider van je ouders?!

Dat kan! KPN gaat als nieuwe partner dit jaar 50 schoolklassen met leerlingen van groep 7 en 8 leren programmeren met School of Code. Leerlingen van voornamelijk Amsterdamse scholen gaan komend jaar met de bus naar het kantoor aan de Teleportboulevard van KPN om daar aan de hand van ons lesmateriaal te leren coderen, programmeren en hacken.

Één keer per maand nodigt KPN op vrijdag een aantal basisscholen met groep 7/8 uit voor School of Code. Daar staat een team met coaches van KPN klaar om de kinderen kennis te laten maken met de oneindige mogelijkheden van de online wereld.

Ze maken hierbij gebruik van onze digi-klooikoffer met de micro:bit. De les duurt zo’n 2,5 uur en aan het einde heeft iedereen ook echt iets gemaakt. Ook krijgen de schoolklassen een uitgebreid informatiepakket van FutureNL om een r een vervolg aan te kunnen geven.

Bouke Hoving van KPN en onze eigen Ronilla Snellen zijn superblij met de samenwerking, ze hebben hem immers zelf gesmeed 🙂 Ze zien namelijk hoe ongelooflijk nodig en leuk het is om kinderen digitaal slimmer te maken. Slimmer dan alle ouders in elk geval, daar gaan we voor!

Oh ja!
Alle 50 klassen die meedoen krijgen de kans om mee te doen aan een Minecraft-event in de Amsterdam Arena op 23 juni in het kader van We Make the City. Dan gaan in totaal 500 kinderen met 500 laptops op de middenstip van de Arena met Minecraft meebouwen aan Amsterdam-Zuidoost. Nog een hele goede reden dus om mee te doen aan School of Code!