Ga naar de inhoud

Launch nieuw lesmateriaal PITCH IT: Pimp je spreekbeurt!

[share title=”Deel deze blog:”]

[gap height=”15px”]

[col span=”1/1″]
[testimonial image=”https://futurenl.org/wp-content/uploads/2017/02/Icon_FutureNL-1.png” name=”” company=”Stichting FutureNL”]
[/testimonial]
[/col]

Vandaag lanceren we samen met Stichting Jong Ondernemen supertof nieuw lesmateriaal: ‘PITCH IT! Pimp je spreekbeurt en word een pro in presenteren’. Want wie wil nou niet een spreekbeurt houden waar je publiek stijl van achterover valt? Kinderen leren onder andere werken met PowerPoint, Prezi en Keynote. PITCH IT! is daarmee het eerste gratis lesmateriaal in Nederland dat speciaal gericht is op ICT-basisvaardigheden.

Yes! Meteen naar het lesmateriaal op LessonUp

Jezelf presenteren
Jezelf of je idee goed presenteren is een belangrijke vaardigheid in je latere werkende leven. Bijvoorbeeld als je solliciteert naar een bijbaantje. Ondertussen hebben leerkrachten nog steeds een enorme behoefte aan lesmateriaal over digitale vaardigheden, zoals ICT-basisvaardigheden. Met PITCH IT! hebben we the best of both worlds gecombineerd.

21st century skills
Met PITCH IT ontdekken leerlingen waarom presenteren handig is. Ze leren een spreekbeurt maken met behulp van hun passie en creatiekracht en oefenen met voor de klas staan. Ook leren ze ICT-basisvaardigheden door met Powerpoint, Prezi of Keynote een presentatie te maken. Ondertussen werken ze aan 21e-eeuwse vaardigheden zoals samenwerken en creativiteit.

5 lessen
PITCH IT! sluit direct aan op de lespraktijk. De meeste scholen starten in groep 5 met spreekbeurten. PITCH IT! bereidt de leerlingen daar op voor. Maar ook in groep 6, 7 of 8 kun je het goed inzetten. Het lesmateriaal bestaat uit een projectboek, 5 digibordlessen voor de leerkracht en video-tutorials voor kinderen over werken met PowerPoint en Word.

Gratis beschikbaar
Alle digibordlessen zijn vanaf vandaag gratis beschikbaar op het LessonUp-leskanaal van FutureNL. De video-tutorials voor kinderen staan op het YouTube-kanaal van FutureNL. Dat PITCH IT! gratis is, is mede mogelijk gemaakt door onze partner Microsoft Nederland.

Aansluitende lespaketten
PITCH IT! is ook een perfecte voorbereiding op de twee ‘Ondernemen met je klas programma’s’ van Stichting Jong Ondernemen: Vakantie-eiland (groep 5-6) en Pop-up store (groep 7-8), waarin kinderen een businessidee ontwikkelen dat ze presenteren. Je kunt PITCH IT! bijvoorbeeld gebruiken als voorbereiding op de eindlandbaas-presentatie.

Psst
Heb je weinig tijd maar wil je wel alvast een snelle indruk van PITCH IT? Check dan dit filmpje van Klokhuis over een stand-in actor die jouw pitch kan houden als je te zenuwachtig bent. Een van onze favoriete onderdelen van het lesmateriaal 😉

Wist je dat…
… PITCH IT! het eerste lesmateriaal is dat gericht invulling geeft aan de nieuwe leerlijn ICT-basisvaardigheden dat per 2021 officieel in het curriculum van het Nederlands onderwijs komt? We hebben PITCH IT! ontwikkeld omdat we nu al zoveel mogelijk kinderen digitale skills willen leren om vol zelfvertrouwen de arbeidsmarkt op te gaan.