Meteen naar de inhoud

Pieter Zwart treedt toe tot Raad van Advies FutureNL

[share title=”Deel deze blog:”]

[col span=”1/1″]
[testimonial image=”https://futurenl.org/wp-content/uploads/2017/02/Icon_FutureNL-1.png” name=”” company=”Stichting FutureNL”]
[/testimonial]
[/col]

Sinds de oprichting heeft Stichting FutureNL al een heel aantal memorabele resultaten weten te boeken, waar we met z’n allen best trots op zijn. De succesvol afgesloten wereldrecordpoging programmeren in de OBA in Amsterdam, samen met ZKH Prins Constantijn van Oranje-Nassau, een landelijke campagne “Expeditie micro:bit”, waarbij wij vele duizenden leerlingen op hun basisschool voorzien hebben van een micro:bit, en een bijdrage aan het laatste regeerakkoord, zijn maar een paar voorbeelden.

Stichting FutureNL gelooft dat alle Nederlandse kinderen nu digitale vaardigheden moeten ontwikkelen om later maximaal in een digitale wereld te kunnen functioneren. Wij richten ons hierbij primair op de basisscholen en de PABO’s, omdat hier de nood het hoogst is. We maken lesmateriaal voor de scholen en verzorgen workshops voor leerkrachten en PABO’s om hen zo goed mogelijk in staat te stellen, basisschoolkinderen deze broodnodige kennis mee te geven.

Hier komt veel bij kijken. Zo werken wij nauw samen met alle betrokken overheidsorganisaties, om ons doel te bewerkstelligen. Alleen kunnen we niets, samen kunnen we alles. Ook de samenwerking met het bedrijfsleven is heel belangrijk, omdat innovatieve tech-bedrijven, voorop lopen in de adoptie van nieuwe technieken en een beeld hebben bij welke vaardigheden belangrijk worden in de toekomst.

Met gepaste trots kondigen wij aan dat Pieter Zwart, CEO en oprichter van Coolblue, zal toetreden tot de Raad van Advies van Stichting FutureNL. Pieter is een van Nederlands meest succesvolle e-commerce ondernemers allertijden, en heeft een heldere mening die hij altijd goed weet te funderen. Voor ons als oprichters van stichting FutureNL, is het geweldig om mensen als Pieter te kunnen benaderen om ideeën te toetsen.

De Raad van Advies van FutureNL bestaat daarmee uit ZKH Prins Constantijn van Oranje, Janneke Niessen, en Anka Mulder, met Neelie Kroes als Special Ambassador, en zal vanaf 1 maart 2018 worden uitgebreid met Pieter Zwart.

Welkom Pieter!

Steven Schuurman
Ronilla Snellen
Founders Stichting FutureNL

[share title=”Deel deze blog:”]